Vrijwilliger bij CARE Travel


15-09-2015
 

 

 

Vrijwilliger bij CARE Travel

 

Hebt u er wel eens bij stilgestaan hoe een uitstapje van CARE Travel zou zijn zonder vrijwilligers?!

Misschien moet u dan zelf de locatie bespreken, vervoer heen en terug regelen en voor de gezelligheid ook nog met een aantal mede reisgenoten afspreken.

Dan kunt u het toch maar beter aan CARE Travel overlaten, want zij hebben namelijk zo’n 100 zeer gemotiveerde vrijwilligers die er alles aan doen om uw uitstapje te laten slagen.

Ik heb me het wel eens afgevraagd en met wat rondvragen en -kijken moet het ongeveer zo gaan.

Onder de bezielende leiding van de werkgroep planning wordt er iedere 2 maanden een programma uitgebracht met voor elk wat wils.

Muziekmiddagen, shoppen, interessante excursies, zwemmen, vissen, samen eten, boottochtjes, rondritten, een klassieker als bloemschikken en nog veel meer.

Nadat u hebt uitgezocht wat u leuk vindt belt of mailt u naar de mensen van het communicatieteam/planning om te vertellen waar u wel naar toe zou willen de komende tijd.

U kunt natuurlijk ook zelf langskomen op het Creatieplein in Silvolde om uw wensen door te geven.

De koffie is altijd bijna klaar.

Zij gaan aan de slag om u in te delen in de juiste bus, plannen de tijden van ophalen en zorgen dat er op tijd chauffeurs en begeleiders aanwezig zijn.

Ook worden er aan de te bezoeken locaties zaken doorgegeven die nodig zijn om alles prettig en gesmeerd te laten verlopen. Zelfs worden door een eigen technische dienst bv handgrepen aangebracht op toiletten voor het geval u wat extra houvast nodig heeft.

De chauffeurs en begeleiders in de bussen halen hun gasten op de afgesproken tijd  thuis op en doen er tijdens de uitstapjes alles aan om u een leuke dag of middag te bezorgen, niet alleen onderweg maar ook op de locatie zelf en zorgen er voor dat u ’s avonds weer met een tevreden gevoel thuis wordt gebracht.

De begeleiders zorgen er natuurlijk ook voor dat de financiën kloppen en maken foto’s die u dan later weer op de site van CARE Travel kunt bekijken.

Hebt u zich bijvoorbeeld ook wel eens afgevraagd hoe de bussen altijd zo mooi schoon komen? Nou, dat wassen en poetsen doen de chauffeurs bij toerbeurt zelf op de zaterdagochtend.

U merkt het wel, ze zijn er maar druk mee al deze vrijwilligers. Het klinkt een beetje afgezaagd maar als de gasten een leuke dag hebben gehad, dan was dat voor de vrijwilligers zeker ook zo.

 

                                 

Copyrights © 2015: CARE Travel - Website ontwikkeling door The Social Factory