Nieuws

" Zum Essen"


24-10-2015
 

 

Wild uit de Achterhoek

 

De bomen beginnen te verkleuren, de temperatuur gaat omlaag en de kachel moet ook al weer een tandje hoger worden gezet, het miezerregent en tot overmaat van ramp worden de bussen ook nog erg smerig omdat er nu met maïs wordt gereden.

We zijn onderweg naar een prachtige locatie in Engbergen.

De bussen mogen geparkeerd worden midden in het openluchttheater, daar kom je dus eigenlijk nooit.

We worden ontvangen met hoorngeschal door 2 heren van de Wildbeheereenheid, WBE, afdeling Gendringen - Bergh die spelen “ Aufmunterung zum treiben ”.

Binnen in het mooie gebouw bij het theater is een lange tafel prachtig gedekt en het ruikt er al heerlijk.

We worden welkom geheten door Maria Evers, Gerard Evers, Wim Rosier en Gerard Zeegers van WBE en beginnen met koffie of thee.

Er wordt een interessante film vertoond over het wildbeheer en wat de vereniging hieraan doet.

Hierna volgt een uitleg over wild, het in stand houden van het evenwicht in de wildstand en wat er gedaan wordt om wild en bijvoorbeeld verkeer samen te laten gaan. Alleen al in het gebied van deze afdeling zijn er jaarlijks 30 á 40 aanrijdingen met reeën.

En dan is het tijd om wild te eten.

Opnieuw met hoorngeschal worden we opgeroepen “ Zum essen ”.

Het ziet er heerlijk uit en ik wil toch wel even opnoemen wat wij deze middag voorgeschoteld hebben gekregen: shoarma van wild zwijn, worst van wild, fazant in roomsaus, wildzwijn- en edelhertragout, hazenpeper en hierbij traditioneel rode kool, aardappelpuree, zuurkool en boerenkool.

En het smaakte toch lekker!!!

De rode en witte wijn hierbij was prima voor elkaar en het ijs met bavarois en chipolata als toetje maakten samen deze middag toch een waar eetfestijn.

Ik wil hierbij nogmaals de mensen van de Wildbeheereenheid mijn complimenten geven en hen heel hartelijk bedanken voor deze geweldige middag.

Dat later de bussen nog moesten worden afgespoten om ze er weer een beetje wit te laten uitzien was voor zo’n geweldige middag meer dan de moeite waard.

 Fred Bömer

 

                        

 

Copyrights © 2015: CARE Travel - Website ontwikkeling door The Social Factory