Nieuws

De eerste Heurmobiel


28-10-2015
 

 

 

 

PERSBERICHT……PERSBERICHT…… PERSBERICHT…… PERSBERICHT…… PERSBERICHT……

 

 

Overhandiging eerste kappersrolstoel

 

Even langs de kapper. Uw haar knippen, krullen of verven… voor velen een simpele activiteit; een klein taakje op de agenda. Voor mindervaliden is een kappersbezoek echter niet zo vanzelfsprekend. Het stabiele comfort dat hun rolstoel hen dagelijks brengt, zorgt bij de wasbak van de kapper voor een uitdaging. De stoel heeft niet de mogelijkheid om naar achteren te kantelen en de duwhandvatten blokkeren de werkruimte van de kapper, waardoor een behandeling vaak gecompliceerd en arbeidsintensief is. Toen Life & Mobility, producent van rolstoelen en scootmobielen, hoorde over deze uitdaging, besloot de organisatie een oplossing te ontwikkelen. Op woensdagochtend 28 oktober werd de kappersrolstoel, dat de Achterhoekse naam Heurmobiel kreeg, uitgereikt aan Stichting CARE Travel.

 

Tijdens een rondleiding door de fabriek van Life & Mobility in Doetinchem, vertelde Lucia Heutinck, vrijwilligster bij stichting CARE Travel en kapster van Woonzorgcentrum en verpleeghuis Debbeshoek in Ulft, over de uitdagingen die haar rolstoelgebonden cliënten ondervinden bij een kappersbezoek. Het verhaal van Lucia zette Waldemar Kip, Manager Positioning Solutions bij Life & Mobility, aan het denken. Waldemar: “We richten ons fulltime op de mobiliteit van mindervaliden. We bedenken oplossingen die ervoor zorgen dat mensen met een beperking dagelijks het optimale uit hun leven kunnen halen. Daar hoort natuurlijk ook gewoon een bezoek aan de kapper bij!” Het gesprek met Lucia bracht de enthousiaste manager dan ook direct naar de tekentafel. In nauwe samenspraak met Lucia ontwikkelden Waldemar en zijn team de Life & Mobility Heurmobiel; de kappersrolstoel voor mindervaliden. De Heurmobiel is uitgevoerd met een lagere, kantelbare rugsteun, zodat ook rolstoelgebonden mensen kunnen genieten van een ontspannen kappersbehandeling. De duwstangen en handvatten werden verplaatst voor een optimale bewegingsvrijheid achter de stoel en het gebruikte afwerkingsmateriaal is bestand tegen water en haarproducten. Op woensdag 28 oktober werd de Heurmobiel tijdens een kleine plechtigheid overhandigd aan Stichting CARE Travel dat activiteiten voor zorgbehoevenden organiseert. De Stichting stelt haar gift beschikbaar aan vrijwilligster Lucia, die de stoel dankbaar inzet tijdens haar werk als kapster bij de Ulftste zorginstelling Debbeshoek.

Terwijl de overhandiging wordt gevierd met een stuk Heurmobiel-taart, vertelt Lucia enthousiast: “Het grootste voordeel van deze stoel is dat je hem kunt kiepen en de wasbak er zo onder kunt schuiven. Dat scheelt heel veel. In het verleden moesten we voorafgaand aan ieder kappersbezoek met de verzorging afstemmen dat de haren van de cliënt op de kamer gewassen werden. Een spontaan bezoek aan de kapper was er daarom nooit bij. Met deze kappersrolstoel kan ik dit nu zelf doen.” Met een tevreden glimlach besluit ze: “Voor mij is het ook heel leuk dat ik de cliënten die niet zelfstandig naar de salon kunnen komen nu met de Heurmobiel zelf in hun kamer op kan halen. Het is fijn om dat voor onze cliënten te kunnen doen.” Om de bevlogen kapster een vliegende start met haar nieuwe service te geven, ontving stichting CARE Travel een cheque waarmee de eerste tien knipbeurten door Life & Mobility worden aangeboden. 

 

                                               

 

                                                                            

 

 

 

 

 

Copyrights © 2015: CARE Travel - Website ontwikkeling door The Social Factory