Care Travel en Vitaal op Weg maken slimme combinatie


08-03-2016
 

 

 

Met Care Travel naar allerlei uitstapjes, of naar bijvoorbeeld naar het zwembad

 

 

ULFT - De stichting Care Travel en Vitaal op Weg, twee organisaties die zich allebei richten op de oudere inwoners van gemeente Oude IJsselstreek, hebben elkaar gevonden om gezamenlijk slimme verbindingen te leggen.

 

Door Walter Hobelman

 

"Eigenlijk ligt de samenwerking wel voor de hand", aldus Jos van den Berg, initiatiefnemer van de stichting Care Travel. "Onze stichting Care Travel organiseert kleine uitstapjes en activiteiten op bijzondere locaties voor mensen die wat extra zorg nodig hebben", aldus van de Berg. "Daarbij gaat het om allerlei activiteiten. Bijvoorbeeld een picknick in de vrije natuur, het bezoeken van een thuiswedstrijd van De Graafschap, een bezoekje aan de brandweerkazerne, een tochtje door de Betuwe of gewoon gezellig samen met elkaar ergens uit eten. We verzinnen van alles en nemen mensen mee die gebruik maken van zorg in welke vorm dan ook Dat gaan we nu uitbreiden met tochtjes waarbij vitaliteit en bewegen centraal staan."

 

Sportadviseur Ger Melissen van Vitaal op Weg organiseert in de gemeente Oude IJsselstreek onder andere allerlei activiteiten om de oudere inwoners van de bank en in beweging te krijgen. Dankzij de samenwerking met Care Travel kunnen we onze doelgroep nu bijvoorbeeld meenemen naar een koersbal toernooi in de regio, of naar de beweegtuin bij Antonia in Terborg. Lekker laagdrempelig, het gezond bezig zijn combineren met een stukje sociale saamhorigheid, daar gaan we allebei voor", aldus Melissen.

 

"We zijn nu gemeentebreed in staat om allerlei activiteiten te faciliteren en vullen hiermee een mooi stukje in van het sociale domein. Dankzij deze integrale aanpak kunnen we, met behoud van onze eigen specifieke invalshoek, beter en creatiever samenwerken", legt Melissen uit. "We moeten af van de eilandjes cultuur die binnen de zorg rondom ouderen en geïsoleerde senioren op dit moment aanwezig is. Er is zóveel samenwerking te creëren, maar dan moet iedereen wel bereid zijn om eigenbelang ondergeschikt te maken aan gezamenlijke mogelijkheden", voegt Van den Berg daar aan toe.

 

Hoe de samenwerking er in de praktijk uit gaat zien wordt de komende tijd duidelijk. Er zijn allerlei plannen en ideeën en er wordt hard gewerkt om zo snel mogelijk nieuwe activiteiten toe te voegen. "We zijn vanuit onze eigen netwerken in staat om snel goede linkjes te leggen en slimme combinaties te maken en die tegen lage prijzen aan te bieden", is de overtuiging van beide heren. De bevordering van de gezondheid, fitheid, sportdeelname, vitaliteit en sociaalwelzijn van senioren in de regio staat hierin centraal. Melissen: "Door middel van effectieve interventies en arrangementen zijn wij beiden nu in staat om het vitaal ouder worden aantrekkelijk te maken en dit preventief te bevorderen."

 

Gelderse post 8 maart 2016

 

Copyrights © 2015: CARE Travel - Website ontwikkeling door The Social Factory