Vijf jaar CARE Travel groot feest


21-04-2016
 

 

 

vlnr: Fred Bömer, Jos van den Berg, Wim Lammers,
Nienke Sloetjes en Guido Peters

 

REGIO ­ Rondritten en gezellige uitstapjes in de omgeving voor eenzame en oudere mensen; Bij Care Travel draaien ze al bijna vijf jaar hun hand er niet voor om. Wat ooit begon als een kleinschalig initiatief is nu een begrip in de gemeente Oude IJsselstreek en ver daarbuiten.

Door Walter Hobelman

 

"Het duurt nog even voordat we echt feest gaan vieren", vertelt Care Travel­oprichter Jos van den Berg. "Maar we willen graag alvast laten weten dat er een geweldige feestdag georganiseerd gaat worden waarbij iedereen van harte welkom is." De jubileumdag vindt plaats op zondagmiddag 16 oktober. Die middag biedt jubilaris Care Travel alle gasten, vrijwilligers en geïnteresseerden een muzikale middag aan in de Mauritiuskerk in Silvolde. "De Strangzangers, de bekende tenor Theo Overgoor en muziekvereniging Excelsior maken er die middag een gezellig feest van. Men treedt zowel apart als gezamenlijk op en dan kunnen er mooie combinaties gemaakt worden", blikt Van den Berg vooruit. Twee bussen en 115 enthousiaste vrijwilligers.

 

Het succes van Care Travel is opmerkelijk te noemen. Zonder steun van de overheid, maar mét ongelofelijk veel steun van ondernemers en anderen is de organisatie in staat om er dagelijks op uit te trekken om eenzamen en senioren een gezellig dag aan te bieden. "Altijd voor een vriendelijk prijsje, want we willen niemand de mogelijkheid ontnemen", benadrukt van den Berg. Wat ooit begon met één bus en een handvol vrijwilligers is uitgegroeid tot twee bussen en 115 enthousiaste vrijwilligers die als chauffeur, begeleider of op een andere manier de organisatie draaiend houden. "Onbetaalbaar, die vrijwilligers", aldus Jos. "Zonder hen was dit nooit van de grond gekomen.

 

" Eén van die vrijwilligers is Wim Lammers, die als chauffeur de mensen meeneemt door de Achterhoek. "We verzinnen van alles. Gewoon een rondrit door de omgeving met een koffiestop en verder gewoon genieten van het moois in de omgeving. Of we organiseren een activiteit en bezoeken een wedstrijd van De Graafschap, gaan bloemschikken bij het Oergoed, gaan naar de paters in de Slangenburg of rijden met de bus de autowasstraat in. Niets is te gek", vertelt Lammers, die onderweg de reizigers trakteert op mooie anekdotes en altijd een paar goede grappen paraat heeft.

 

"De jubileumdag gaat echt een bijzondere dag worden", blikt vrijwilligster Nienke Sloetjes vooruit. Zij is binnen Care Travel mede actief om het programma samen te stellen en verzorgt een heleboel organisatorische werkzaamheden. Mensen vrolijk de bus in en de bus uit laten gaan, daar doe ik het voor", vertelt ze. "En dat geldt natuurlijk ook voor onze feestmiddag. Ook dat moet een dag worden waar mensen nog lang met plezier op terugkijken." Later dit jaar gaat de Gelderse Post nog dieper in op het ontstaan en het succes van Care Travel. "Maar zet alvast 16 oktober in je agenda. De jubileumdag begint om 14.30 uur", aldus Nienke.

Copyrights © 2015: CARE Travel - Website ontwikkeling door The Social Factory