Care Travel viert feest op grootse wijze


16-10-2016
 

 

Het eerste lustrum van Care Travel is afgelopen zondag op grootse wijze gevierd in de Mauritiuskerk in Silvolde. Met een verrassend en zeer gevarieerd muzikaal programma werd het vijfjarig bestaan van deze uniek ‘dagjes-uit organisatie’ gevierd.

 

Door Walter Hobelman

 

 

De Strangzangers, solist Theo Overgoor en fanfare Excelsior Silvolde verzorgden een luchtig programma met muziek en zang in verschillende genres, zodat iedereen volop kon genieten. In een non-stop programma dat op professionele wijze werd gepresenteerd door lady speaker Annelies van Rijssen, werden de bezoekers getrakteerd op nummers als ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld (solo gezongen door Theo Overgoor en begeleid door Excelsior), het ‘Slavenkoor’ uit de opera Nabucco (een gezamenlijk nummer van de strangzangers en Excelsior) en het zeer gevoelig en perfect gezongen ‘Otce Nas (Onze Vader)’ door de Strangzangers. Zowel het koor als de fanfare durfden het aan om de grenzen van het eigen kunnen op te zoeken. Het publiek in de goed gevulde kerk genoot met volle teugen.

“Deze middag laat perfect zien waar Care Travel voor staat. Plezier, ontmoeting, variatie en kwaliteit”, aldus de aanwezige burgemeester Otwin van Dijk in zijn felicitatiewoorden. Hij gaf aan al een paar keer dankbaar gebruik te hebben gemaakt van de vervoersmogelijkheden van Care Travel. “Enigszins gedwongen door enthousiaste raadsleden, dat dan weer wel, maar ik heb hierdoor wel een goed beeld gekregen van jullie werk en heb er grote bewondering voor”, aldus Van Dijk.

Oprichter Jos van den Berg en zijn vrouw Antoinette werden in het zonnetje gezet door vrijwilliger Wim Lammers. “Je bent en blijft altijd bescheiden en blijft andere de complimenten geven, maar zonder jullie tomeloze inzet was Care Travel nooit ontstaan en geworden wat het nu is en daarom ontkom je nu niet aan een staande ovatie”, aldus Lammers. Het applaus dat daarna klonk hield terecht zeer lang aan.

Van den Berg gaf aan dat hij zelf vooral geniet van de reacties van mensen die een dagje meegaan. “Het plezier dat men heeft om na jaren eindelijk weer eens een koe in de wei te zien staan”, of: “Hoera hoera, ik ga een dagje uit!” of: “Het maakt me niet uit waar we heen gaan, ik vind alles prima als ik maar even weg ben uit de eenzaamheid”. Dát is waar ik het voor wil doen en ik niet alleen, ook onze ruim 100 vrijwilligers die zich op allerlei maniereninzetten, die hebben Care Travel gemaakt tot wat het nu is”, aldus Van Den Berg.

Dat Care Travel al weer vooruit kijkt is duidelijk. De derde bus is op zeer korte termijn inzetbaar en daarmee worden de mogelijkheden voor ouderen om een ongedwongen dagje uit in de eigen omgeving te hebben nog verder uitgebreid. “Als vrijwilligers zijn we er klaar voor en dankzij de zeer belangrijke steun van onze ambassadeurs, sponsoren, donateurs en de ‘vrienden van Care Travel club’ kunnen we ons werk hopelijk nog lang blijven doen en over vijf jaar opnieuw een mooi feest geven”, blikt van Den Berg optimistisch vooruit.

 

 

 

                                          

 

                                                       

 

 

              

 

                         

 

                               

 

 

Copyrights © 2015: CARE Travel - Website ontwikkeling door The Social Factory