Bijzondere cheque De Timp voor CARE Travel


11-10-2018
 

 

Bijzondere cheque De Timp voor CARE Travel

Sponsoring gebeurt veelal door middel van een financiële gift. Evenementencateraar De Timp in Zieuwent wilde Stichting CARE Travel op een speciale manier ondersteunen. Onlangs werd er derhalve geen geldbedrag, maar een cheque met een tegoed van 400 liter blauwe diesel 20 overhandigd aan de regionale vrijwilligersorganisatie.

 

De Timp hecht grote waarde aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf functioneert energieneutraal. Vandaar dat voor deze toepasselijke schenking werd gekozen. Blauwe diesel 20 wordt namelijk geproduceerd uit herwinbare en duurzame grondstoffen, zoals afvaloliën en vetten. Deze grondstoffen voldoen aan het ISCC-keurmerk. De emissiearme blauwe diesel 20 reduceert de CO2-uitstoot met bijna 18 procent ten opzichte van gewone diesel. Het kan sinds kort getankt worden bij Tankstation Kuster in Doetinchem. Theo Winters overhandigde donderdag 11 oktober de cheque aan de drijvende krachten Jos van den Berg en Vincent Nieuwenhuis van CARE Travel. De stichting met ruim honderd vrijwilligers verzorgt al jaren uitstapjes en activiteiten voor mensen die extra zorg nodig hebben. “CARE Travel is een prachtig initiatief. Het doet erg goed werk vanuit het hart. Daar dragen wij middels deze cheque graag ons steentje aan bij”, meldde Theo Winters, samen met Luuk Domhof en Thijs Engelen eigenaar van De Timp. “Op deze manier willen we uitdrukking geven aan ons groene karakter.”

Oprichter Jos van den Berg van CARE Travel toonde zich in zijn nopjes met de schenking. “We zijn er heel blij mee. Het is ook een leuk idee om het in deze vorm te doen en schone brandstof aan te bieden. Zonder sponsors is het onmogelijk om iets voor onze doelgroep te betekenen. We maken gebruik van drie grotere personenbusjes. De blauwe diesel komt dus goed van pas.”

CARE Travel verzorgt bijna dagelijks uitstapjes voor eenzame ouderen, hulpbehoevenden en mensen met een verstandelijke beperking in de gemeente Oude IJsselstreek en een deel van Doetinchem. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de hulp van ruim 100 mensen die zich vrijwillig inzetten voor de stichting, waaronder verzorgenden en chauffeurs. “Voor velen is zo’n uitstapje echt een dagje uit. Ze doen ook vaak leuke contacten op en genieten echt. Kortom, ze leven ervan op”, weten Jos van den Berg en Vincent Nieuwenhuis als geen ander. “Om de eigen bijdrage van de mensen draaglijk te houden, zijn we afhankelijk van sponsors. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven die ons op verschillende manieren willen ondersteunen. Met die hulp, en nu dus ook van De Timp, zijn we zeer geholpen.”

 

                          

Copyrights © 2015: CARE Travel - Website ontwikkeling door The Social Factory