Nieuws

Nieuwe vrienden


03-05-2015
 

   

Nieuwe vrienden

Toen onze vader Derk Berkelder nog thuis woonde was het lastig om nog ergens naar toe te gaan. Hij liep heel moeizaam met de rollator, een rolstoel vond hij geen optie. Na een ziekenhuis opname kwam hij voor revalidatie in Antonia wel in een rolstoel. In de rolstoel was het mogelijk om weer meer mobiel te zijn. Toen we Care Travel in beeld kregen werd het ook nog leuk.
Het eerste uitstapje in 2012 naar de Monicadag bij het Hofshuus nog samen met moeder was een feest van herkenning, ze gingen hier al jaren samen naar toe en genoten van de muziek en de bekenden. Na het overlijden van moeder, vonden wij het belangrijk dat hij toch nog buiten Antonia kwam. Naast elk weekend naar huis met de Regiotaxi waren er vele leuke middagen waar hij naar toe ging en erg van heeft genoten.
Het was bijzonder om te zien dat het ook op hele hoge leeftijd nog mogelijk is (als je daar voor open staat) een nieuwe vrienden en kennissen kring op te bouwen. Vaak gingen dezelfde vrijwilligers mee en ook een aantal mensen die dezelfde belangstelling hadden trof hij regelmatig.
Gezellig met elkaar koffie drinken, kletsen, lachen en chinees of vis eten.
Maar zijn achtergrond en dus ook het boer zijn bleef, want al rond rijdend bleef hij op de hoogte van de groei en bloei van mais, aardappels en natte stukken grond ‘waor ze nog wel af mosten blieven met dat grote gerij”.
Na een uitstapje had hij weer wat te vertellen op Antonia, maar ook tegen ons als kinderen en kleinkinderen en mensen die bij hem op bezoek kwamen. Er kwamen nog wel eens mensen voor een dichte deur omdat hij weg was. Het leuke is dat er bij Care Travel altijd wel uitstapjes zijn die bij je interesse passen.
Ik ben er van overtuigd dat deze uitstapjes er zeker toe hebben bijgedragen dat het vol te houden was op Antonia, je hebt iets om naar uit te kijken en je hebt iets te vertellen, je hoort nog bij het actieve leven maar dan op jouw manier en jouw tempo.
Toen vader vorig jaar 90 werd en een feestje gaf was het voor ons vanzelfsprekend dat de mensen van Care Travel een uitnodiging kregen, ze kwamen met een mooie corsage en vader vond dat heel fijn. Het was voor ons ook vanzelfsprekend dat bij zijn overlijden er een collectebus moest zijn voor dit goede, maar voor velen nog onbekende doel. In de rouwdienst hebben we met de mensen die de laatste jaren voor vader hebben gezorgd in een kring rond zijn kist gestaan en 10 kaarsjes aangestoken, twee handen, 10 vingers die liefde en zorg hebben gegeven. Ook namens Care Travel stond er iemand in de kring.
Hartelijk dank aan alle vrijwilligers voor de vele fijne en bijzondere momenten die jullie aan vader hebben gegeven en met hem hebben beleefd.
Hartelijk dank dat jullie zijn nieuwe vrienden zijn geworden.

namens de familie Berkelder

Ria Evers-Berkelder

 

r

Copyrights © 2015: CARE Travel - Website ontwikkeling door The Social Factory