Laag water en een prachtige boottocht


11-08-2015
 

 

Laag water…..

 

Spijkers zoeken op laag water is niet iets wat eigen is aan Achterhoekers.

Er zijn Texelaars die nog wel eens zeepieren willen zoeken als het eb is op het wad, maar verder…!

Of het moet een boottochtje zijn op de Rijn of IJssel waarbij de gasten van Care Travel van het lage water genieten.

Care Travel had de afgelopen weken enkele erg mooie uitstapjes georganiseerd die de gasten met de boot konden maken over de Rijn en IJssel, of zelfs op beide rivieren op één dag.

O.a. vanuit Rees met natuurlijk vooraf de bekende koffie met gebak. Een mooie tocht die stroomafwaarts over de Rijn ging, langs Kernwasser Wunderland in Kalkar en het bij de gasten van Care Travel bekende visrestaurant Grietherort. Hier werd omgekeerd en ging het weer richting de kade in Rees.

Een ander heel erg geslaagd uitstapje begon op een mooie woensdagmorgen in Doesburg met bestemming Emmerik, waar vandaan later op de dag de terugtocht naar Doesburg begon met een tweede groep gasten.

Het was een erg mooie en luxe boot, we hadden een mooie gereserveerde tafel en de verzorging was weer prima. Een heel geslaagde dag dus.

Maar nu, zoals al vermeld, het lage water.

Omdat de waterstand in Rijn en IJssel aan de lage kant was kon de boot niet al te snel varen. Het prettige voordeel hiervan was dat de boottocht dus extra lang duurde, een nadeel was dat de tweede groep gasten in Emmerik wat langer moest wachten.

Maar zoals al gezegd, de Achterhoekers zijn niet van het zoeken naar spijkers op laag water.

Ik wil hier nog wel een compliment geven aan de vrijwilligers, chauffeurs en begeleiders, die bij alle vaartochtjes enorm hun best gedaan hebben om de gasten, soms met grote inspanning en voorzichtigheid, veilig aan en weer van boord te krijgen.

En dat viel lang niet altijd mee met dat lage water.

 

                                       

 

Copyrights © 2015: CARE Travel - Website ontwikkeling door The Social Factory