Stichting

De oorsprong van CARE Travel ligt in een persoonlijke ervaring in februari 1998.

Een ziekenhuisrit met mijn vrouw Dorien naar het ARTI in Arnhem voor haar laatste bestraling. Gekozen wordt voor een toeristische route. Het wordt, hoe moeilijk de rit ook is, toch een uitje. Het wegglijden van de Montferlandse bomen door de achterruiten van de ambulance heeft iets bijzonders. Eventjes weg van dat bed in de huiskamer. Op 6 februari 1998 overlijdt ze.

Als gevolg daarvan verruil ik mijn baan in de detailhandel voor het ziekenvervoer. Mensen rijden naar de ziekenhuizen in Nederland voor de nodige behandelingen. Mijn ervaringen komen hier erg goed van pas. Ik raak geïnspireerd door de wensambulance Twente. Deze lijn heb ik doorgetrokken naar zorgvragers die, om wat voor reden dan ook, niet of nauwelijks meer in de gelegenheid zijn van huis te komen.

Na een jaar van voorbereiding, en het ontmoeten van de juiste mensen, is het eindelijk gelukt. En CARE Travel is hiervan het resultaat.

Jos van den Berg

Oprichting

Op woensdag 6 april 2011 is het bestuur van de stichting gevormd.

In zijn openingswoord geeft Jos van den Berg in het kort weer hoe het traject tot oprichting van Stichting CARE Travel is verlopen en hoe belangrijk de samenwerking met Han Kok en Monique Mekers (taxi Mekers Gendringen) op dat moment is.

Op zaterdag 2 april 2011 werd vanuit Antonia Verpleeghuis de eerste rit gemaakt naar de voetbalwedstrijd De Graafschap – NAC op de Vijverberg. Het werd een groot succes. Iedereen, zowel de deelnemers als de vrijwilligers hebben genoten! Jos schetst niet alleen het nut van een dergelijk uitstapje, maar ook het positieve effect wat dit uitstapje nadien heeft op de deelnemers.